Trots den växande populariteten hos reptiler som husdjur fortsätter människor att ha många missuppfattningar om dem. Till exempel överstiger livslängden hos en reptil ofta människors. Detta kan komma som en överraskning för människor som är vana vid hundar och katter som lever i genomsnitt 15 år. Det betyder att du bör förbereda en vårdfortsättningsplan när du antar en reptil om den lever längre än du gör.

Följande typer av reptiler är populära som husdjur:

Ormar Geckos Skäggiga Drakar Ödla Kameleonter Turtle Sköldpadda

Oavsett vilken typ av reptil försäkring du håller som husdjur, behöver du en billig sällskapsdjur försäkring alternativ för att hjälpa det att upprätthålla en hälsosam livsstil och leva så länge som möjligt.
Betydelsen av korrekt kroppstemperatur i reptiler

Kanske har du hört att reptiler är kallblodiga och undrar vad det verkligen betyder. Reptilblod är ectotermiskt, vilket innebär att dessa djur kräver en extern källa för att hålla sig varm. Detta skiljer sig mycket från människor vars kroppar naturligt reglerar temperaturen internt.

Du måste kunna ge ditt husdjur reptil med en tillräcklig värmekälla eller det kan utveckla lunginflammation eller annan allvarlig sjukdom. Många slutar äta när de måste fokusera all sin energi som håller sig varm och överlever inte kampen. Reptiler kan också utveckla dödliga hälsokomplikationer när de blir överhettade. Detta kan hända när deras värmekälla inte fungerar och orsakar problem som svåra brännskador för djurförsäkring.

Att leva i en miljö som är för torr och fuktig kan förhindra reptiler från att ordentligt kasta sitt yttre lager av hud. Var noga med att ge din reptil kontinuerlig tillgång till vatten och dimma ditt husdjur dagligen om rasen kräver det. Slutligen, se till att hålla din reptil bur ren för att förhindra sjukdom och infektion.